Julpynt och lussebullar!

Publicerat: 2008-11-29 / 00:06:35 | Kategori: Allmänt
Hej alla glada läsare!
Snart får man hälsa trevlig advent.
På något sätt så ska ALLT hända sista veckorna fram till jul. Varför är det så?
Jag får nog sluta med att vara så kontroversiell och vänta med pyntandet till första advent. Många börjar tidigare och slipper stressen. Det får nog bli så nästa år.
Själv fixade jag i ordning vardagsrummet i går. Idag fredag så bakade jag lussebullar.
Enligt receptet skulle det bli ca.60 st. och jag fick till ca.45. Hmm.... de blev aningen stora. När de hade jäst färdigt på plåtarna så var de perfekt stora, men sedan jäser de ju ytterligare i ugnen och då blev de helt plötsligt gigantiska.
Måste tänka på det om det blir en omgång till. Man vill ju ha lussekatter på lucia också.
I morgon ska jag pynta köket och hundrummet och sedan ska det upp ljusstakar, kransar m.m. i alla rum.
Får se ifall jag får byta gardiner i barnens rum också.

Det blev som vädergubbarna sa, i onsdags började det tina och i går så var all snö borta. Kvar blev allt grus och salt som de vräkt på när det var snö och is. Inte kul för tassarna, men vad gör man. Det är ju kolsvart i skogen och eftersom jag är mörkrädd så går jag inte där då. Jag är mest skraj för dessa vildsvin som härjar omkring i skogarna här omkring.
Men tyvärr så har det också varit mycket stölder här i byn, de tog visst två stycken idag på dan som misstänks ha varit inne i garage och bilar och snott saker. Peppar peppar så har vi varit förskonade, trots att Christoffer oftast glömmer cykeln på framsidan, olåst.
Nu får vi hoppas på att söndagen blir slaskig så vi får en kall och vit jul, för det är ju Andersdagen på söndag.

Cilla har fått en ny hobby, spela fotboll. Hon har en mini fotboll som hon slänger omkring på och skickar iväg med tassarna. Roligast tycker hon det är att skicka ner den för trappan till källaren, jaga efter den och sedan bära upp den i munnen. Ibland kan man ju undra om hon är hund eller katt?!
Farfar Sören sa till mig när vi skulle hämta våran katt Albin (och jag egentligen ville ha en annan katt som var upptagen) att det skulle bli en riktig jägare för att han hade stora öron och lång svans. Det stämde, för det blev han. Cilla har också stora öron och lång svans och hon tränar sina färdigheter på husses fötter, hundarnas svansar. Ja, på allt som rör sig kan man säga.
Dessutom funderar jag på att investera i julblommor i siden i år. Cilla käkar på alla blommor jag har och julstjärnorna är ju giftiga sägs det.
Jag köpte hyacintlökar när det var rea, de är nog dags att plantera nu innan de rotar sig i golvet i källaren, hi hi.
Jag har dessutom en påse vårlökar som skulle ner i jorden. Men då jag inte trotsade regnet innan snön kom, så ligger de också kvar nere i källaren. Måste trycka ner dom i morgon, för snön kan ju återkomma om jag har tur.

Nej, nu ska jag gå och lägga mig så jag kanske hinner med lite av alla mina måsten.
Nova lär väl vakna i ottan och ska ut, hon är nästan säkrare än väckarklockan, 06.30 ringer hennes klocka. Skulle tro att det är magen som kurrar, men eftersom hon vet att maten kommer efter promenaden så piper hon och talar om att det är panik för hennes del
Gasto och Zita dom tittar knappt upp om jag kommer före kl.06. Zita är värst, henne kan man få gå och hämta för hon tjursover och tänker inte gå ut, helst om det regnar ute.

Godnatt och ha en riktig trevlig helg!
Kram från Petra, Zita, Isac, Gasto, Nova, Cindy & Cilla.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus