Gärdet

Publicerat: 2008-08-24 / 11:26:45 | Kategori: Allmänt
Hej!
Nu har det gått en arbetsvecka till och man är så gott som inne i rutinerna igen.
Helgen började med att jag fick massage, superskönt. När jag fyllde 40 i våras så fick jag ett presentkort på 60 min. Hawaiiansk massage, den utnyttjade jag i lördags. Det vill jag göra flera gånger.
Efter det åkte vi, Torgny & jag + alla hundar upp till S-holm. Där tog vi en lång promenad på Gärdet. Fyra amerikanare som sprang omkring och skulle samsas med ett otal andra hundar.
Från början var jag väldigt skeptisk och kände att detta kommer inte att gå. Min "flock" kommer att hålla ihop och ge sig på ngn annan hund. Men våran flock sprang inte iväg utan höll sig till sin flock.
En stor ungtik kom för att leka, Nova blev rädd och tjöt, då gick Isac in och jagade bort tiken. Det var det enda som hände. Sedan kom det andra hundar fram, många hanar, men det gick hur bra som helst.
Nova var mestadels hos mig, då hon är osäker på stora hundar. Däremot var hon framme och hälsade på hussar osv.
Jag är väldigt nöjd med promenaden och min flock. På kvällen sov alla som små stockar.
 
I dag ska vi också åka in till Gärdet igen. Får se ifall det blir hela flocken eller om det är bara Gasto och Nova som får följa med. Det är ju dom som är lite spökiga och behöver denna träning mest. Se hur de reagerar utan de vuxnas stöd, med bara matte och husse som trygghet.

För er som inte vet vad/var Gärdet är så är det en oas (stort gärde)  i Stockholm i närheten av Djurgården där hundar får vara okopplade. Där träffas hundar på sina villkor, de flesta okopplade. Man går inte dit och släpper en slagskämpe till hund utan hundarna träffas, leker eller bara promenerar. Det är helt suveränt eftersom man som hundägare inte behöver vara rädd att träffa sura hundägare som skriker att man ska koppla sin hund eller hundrädda människor. Dessa människor går inte till Gärdet eftersom det är allmänt kännt att här träffas oftast hundarna okopplade.

Av någon anledning så verkar det sällan vara slagsmål också. Men eftersom hundarna är lösa så har de ju ingen stöttning av sina mattar och hussar utan de hälsar på varandra, de som vill leker, annars fortsätter man sin promenad och den andra hunden avviker. Hundar är suveräna på att signalera, som vi inte hinner att se.
Ta den här tiken som Isac jagade bort. Så länge tikens husse stod hos oss och ropade på henne så kom hon inte fram till honom. När vi gick därifrån så sprang hon till husse. Isac hade talat om att i våran flock var hon inte välkommen och detta utan att blodvite hade uppstått. Jag tycker det är väldigt intressant att se hur de fungerar och kommunicerar. Många gånger ger man dom inte chansen att själva prata med varandra. Och med koppel på så blir man mera stöddig med matte som stöttning än när man är lös och ska klara situationen själv. Flera hundar skulle vara lösa redan som små och utsättas för dessa situationer så de kan kommunicera med andra hundar på rätt sätt, då skulle vi nog slippa en del av de aggresiva hundar som finns. Dessutom är det tröttsamt psykiskt för hundarna. Mina hundar var helt slut efter en timmes promenad på Gärdet. Tröttare än de brukar vara efter 1½ timmes promenad runt Kalkis där vi sällan möter någon annan.

Jag återkommer i em, kanske med någon bild.

Ha´en trevlig dag!
Kram från Petra & Buff flocken.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus